Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΚΤΥΩΣΗ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Στα πλαίσια δικτύωσης της δομής, η ψυχολόγος της διεπιστημονικής ομάδας του Συμβουλευτικού Κέντρου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Περιστερίου "Οδοιπορικό''. Συνάντησε τους ψυχολόγους κα Κέλλυ Σταυροπούλου και κο Κυριακάκο Χρήστο, μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε αμφίδρομη ενημέρωση με στόχο τη γνωστοποίηση του έργου των φορέων αλλά και την πιθανότητα παραπομπών. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο πιθανής μελλοντικής συνεργασίας με στόχο τη διεξαγωγή ημερίδων ή/και άλλων επιστημονικών δραστηριοτήτων. Να σημειωθεί ότι υπήρξε άριστη επικοινωνία και θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές.


Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Περιστερίου «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» είναι ένα από τα 71 Κέντρα Πρόληψης που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα από τους Οργανισμούς Τοπικής  Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ο οποίος έχει και την επιστημονική τους εποπτεία.Το Κέντρο Πρόληψης υλοποιεί Προγράμματα Πρόληψης - Δράσεις σε ποικίλες ομάδες στόχου, βασικές στη λειτουργία του κοινωνικού ιστού όπως:
 Οικογένεια : Συμβουλευτική γονέων, Ομάδες γονέων, βιωματικού χαρακτήρα με σκοπό την υποστήριξη στο γονεϊκό τους ρόλο, 
Εκπαιδευτική κοινότητα: Στο χώρο της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Οδοιπορικό υλοποιεί: Επιμορφωτικά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς («Στηρίζομαι στα πόδια μου», «Συζητήσεις εφήβων», «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού», «Ο θυμός των παιδιών» κ.λ.π.), Ομιλίες και ημερίδες στο χώρο του σχολείου με θέματα που σχετίζονται με τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, Ομάδες εφήβων, Υποστήριξη εκπαιδευτικών στην εφαρμογή Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας , Συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων – βιωματικά εργαστήρια για γονείς, Συνεργασία με Διευθύνσεις σχολείων και Συλλόγους Εκπαιδευτικών. 
Ευρύτερη Κοινότητα
Συμβουλευτική  σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο
Ομάδες αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης
Εισαγωγικό Σεμινάριο Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας
Ημερίδες, ομιλίες
Σεμινάρια αναφορικά με:
α) έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων όπως άγχος, πένθος κ.λ.π.,
β) πρόληψη παιδικών ατυχημάτων
γ) επίλυση συγκρούσεων
       Συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας
Συνεργασία με συλλόγους εργαζομένων, πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία σε τοπικό επίπεδο
Συνεργασία με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΤΕΙ Αθήνας κ.ά.)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 5786888.
Κρυστάλλη 49, 121 31 Περιστέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου