Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ορισμός της ''αγάπης''

"Μιλάμε για την αγάπη με την έννοια του "ενδιαφέροντος για το καλό του άλλου''. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Για την αγάπη, σαν ευφορία που κυριεύει σώμα και ψυχή και ενισχύεται-εφόσον μπορώ να δω τον άλλον χωρίς να τον αλλάξω.

Περισσότερη σημασία από το χαρακτήρα και και τον τρόπο ζωής του άλλου, έχει το πόσο καλά αισθάνομαι δίπλα του και η δική του ευτυχία δίπλα μου. Η χαρά που προσφέρει να είμαι με κάποιον που φροντίζει να είμαι καλά, που αντιλαμβάνεται τι χρειάζομαι και χαίρεται να μου το δίνει: αυτό κάνει η αγάπη (...) Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες, και αγάπη, να ερωτεύεσαι τις διαφορές. Αν και είναι απαραίτητο να ξέρουμε πως το να βρούμε σύντροφο για το δρόμο δεν αρκεί: χρειάζεται επίσης να είναι ικανός να μας τροφοδοτήσει. Να αποτελεί, μάλιστα, αποτελεσματική βοήθεια για την προσωπική μας ανάπτυξη.

Ο έρωτας χτίζεται ανάμεσα σε δύο, πάνω στη βάση μιας χημείας που μας κάνει να αισθανόμαστε διαφορετικά, ίσως εξαιτίας της μαγικής αίσθησης ότι είμαστε απολύτως αποδεκτοί από κάποιον''.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι, Σίλβια Σαλίνας "Να βλέπεις στον έρωτα'',
 Εκδόσεις: Opera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου